Makeupartisternas Skönaste Tips!

Katarina Håkansson och Melinda Misura tipsar!
Läs och få inspiration!

- Noppra ögonbrynen i en fin form, de ramar in ansiktet och ger ett fint lyft. Viktigast är att det blir rätt, är du osäker kan du plocka i salong eller köpa formar av plast som hjälpmedel. Och kom i håg... Bäst att noppra för lite än för mycket!

- Torrra händer mår bra av en inpackning. Blanda olivolja med honung, smörj in händerna på kvällen, sätt på bomullsvantar och låt verka över natten.

- Fasta inte i rutiner. Sminkar du dej som du gjorde för 5-10 år sedan? Våga sminka dej anorlunda, även om det inte alltid går hem... Sminkväskan behöver uppdateras precis som din garderob!

Yep, detta blev ett tråkigt inlägg, men man måste ju även läsa detta! ÄVEN om man har hört det flera gånger så skadar ju inte repetition!
Man glömmer ju lätt saker och ting, eller hur!?

Ha det jätte bra!
Och kom ihåg nu i helgen när man festar och går ut:
Tvätta bort sminket innan ni lägger er... ALLTID ALLTID!

PussPuss

4 frågor om finnar/acne

♣ Vad är acne?
    Acne är ett samlingsnamn för finnar och pormaskar. Acne är talgköttlar under huden som blir inflammerade och visar sej som olika typer av utslag. Acne kan delas upp i tonårsacne och vuxenacne.

♣ Hur blir man av med acnen?
    När en person lider av acne bör den behandlas. Du kan först testa på egen hand, bland annat med receptfria produkter från Apoteket. Märker du ingen skilland efter 6-8 veckor bör du kontakta sjukvården, eller om du får rikligt med varblåsor och/eller stora ömmande knölar. 

♣ Vad kan man göra själv?
    Lider man av acne är det viktigt att tvätta huden morgon och kväll, men inte oftare! Använd inte feta krämer då det lägger sej som ett lock över porerna, utan använd fettfri återfuktande creme. Var även försiktig med all täckande smink då det kan täppa till porerna ytterligare. 

♣ Varför får man acne?
    Tonårsacne beror på att man i tonåren producerar vissa könshormoner. Det blir då trångt eller stopp i mynningen och på så sätt bildas det en pormask. Här inne trivs bakterierna och förökar sej. En inflamation bildas, det vill säga en finne. Vad vuxenacne beror på är svårare att veta och kan till exempel uppstå vid stress, mens och graviditet. 

PussPuss   

White now

Jahapp, nu har jag provat denna tandkrämen ett litet tag.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den.
Den lovar att man får vitare tänder redan vid första användningen!
Och självklart säger man inte nej till sådant, eller hur?

Men, men. Jag hade ju inte så stora förväntningar på denna tandkrämen för enligt mej är detta helt nytt och sannolikheten att den ska fungera som ett mirakel är litet.
Men jag köpte den för ca. 30 kr. En strunt summa!

Och jag är varken förbluffad av resultatet eller arg.
Munnen var fräsch ett bra tag och man fick ett bra andedräkt i minst 2-3 timmar vilket är wow för en tandkräm! hahhaha
Att tänderna blev vitare är ju(sorry) bulls****t. Hahahah seriöst, man är helt blåst om man tror att den ska fungera redan vid första användingen!
Betyg: 4/5
Men den var värt pengarna!
Så prova själva!
Har ni redan gjort det?
Kommentera och säg vad ni tyckte!



PussPuss

No sweat!

Svettas du? Ofta? Mycket?

· Regel nummer 1 är att alltid låta deon/antiperspiranten torka innan man sätter på sej kläderna!
· Rolla/stryk inte för mycket
· För att förhindra bestående fläckar på kläderna kan man innan plagget tvättas, förbereda fläcken men t. ex. citronsyra löst i vatten. Helst ska svetten inte ha hunnit torka in i tyget.
· Syntetkläder, tajta och tjocka tröjor gör att man svettas mer. Kläder i bomull eller ull är bättre(för huden också).
· Svetten består till 99,5% av vatten och luktar alltså egentligen inte. Det är när det blandas med andra ämnen i kroppen som gör att svettlukten uppstår. Att sköta sin hygien är alltså viktigt och vad noga med att skrubba bort döda hudceller i armhålorna(och på andra ställen du svettas på ofta).
· Du kan använda Amway Body Series 3 in 1 Bar Soap ifall du svettas mycket.
· Om problemen blir för jobbiga - kontakta en läkare!

PussPuss

RSS 2.0