Fråga och svar

Hej!
Jag har en mycket enkel fråga:
Får man finnar av choklad?
Jag vet inte riktigt vem jag ska fråga för att få svar, men jag tänkte ifall du vet svaret: en gång för alla?
Tack hoppas du svarar!
//Camilla S


Hej
Kulkul, min första fråga via email! Har du en fråga? Maila till: [email protected]
Well, och den frågan är klurig, men jag måste svara, det är därför ni ska kunna ställa frågor där!

Nu är det så att JAG personligen inte tror på att man får finnar av choklad för det är inte bevisat. Finnar uppstår när talgproduktionen blir inflamerad och jag tror helt ärligt inte att det har någonting att göra med att du äter en påse Polly..

Min kompis däremot, hon säger att hon får finnar så fort hon tänker på den där chokladen. Hon säger att hon inte kan äta Nutella för även då får hon finnar. Själv vet jag inte om det verkligen beror på chokladen, eller inte...

Jag har INGA PROBLEM med att äta choklad, jag får inte färre utslag bara för att jag skippar chokladen. Men vissa personer kanske får det?

Så det finns inget svar-svar på den frågan, inget är bevisat men vissa påstår att finnar har anknytning med choklad. Som att man får finnar när man äter dill-chips t. ex.

Men för att lösa den här frågan en gång för alla så
 tycker att ni som läser ska skriva vad ni tror/tycker/vet
Får man finnar av choklad?

PussPuss


Bli vacker SNABBT!

Vacker på en kvart? No problem.
Här har du några bus-enkla steg:

HUDAKUTEN:
Har du drabbats av finnar på hakan eller käklinjen?
Det kan vara telefonens fel! Bakterier från luren kan irritera din hud.
Lösning: Håll inte luren för nära huden - och torka rent ofta!
• Torr hy?
Varmt vatten kan driva fukt på flykten. Dusch lagom i ljummet vatten utan att skålla dej själv.
• Använd inte läkemedel för finnar för ofta, två gånger dagligen är max - annars blir din hus torr och du får andra problem.
• Massera ansiktshuden genom små uppåtgående rörelser.
Om du masserar neråt kan du förstöra hudens elastisitet.
• Även huden behöver sömn - sov i 8 timmar och låt huden återupphämta sej.
• Fukt är bra för fejset.
Använd skalet av mango och kiwi till att skrubba din hud med. Skölj noga efteråt.
Men varförsiktig med att skubba för ofta! Meningen är att ta bort döda hudceller som kanske fastnat, eller inte faller av av sej självt! 1 gång per två veckor räcker gott!

SMINKPANIK:
30 sekunder på dej?
• Satsa på mörkmascara till ljusa läppar. Om du både har kraftfullt läppstift och mörka ögon kan det lätt se clownigt ut.

Nå, vad tyckte ni?
PussPuss


Manikyrera mera

TIPS:
♣  Använd en orangepinne doppad i nagellacksborttagning för att ta bort lack som hamnat på nagelbanden. Använd inte tops, den lämnar bomulls fibrer på det nymålade lacket - inte bra!
♣  Har du hopplöst svaga naglar? Håll de korta i minst en månad. Fila ner de(och eventuellt på dom om de skivar sej med en finpolerande fil, ungefär 2 ggr i veckan). Doppa sedan fingrarna i varmt vatten med lite upplöst, naturligt anti-sepatiskt tea tree oil-tvål. Massera naglarna med olja och använd ett nagellack som är stärkande.

7 BUS ENKLA STEG TILL SNYGGA NAGLAR

♥  Ta bort gammalt nagellack med nagellacksborttagre.
♥  Fila nageln till önskad längd. Runda kanterna lite lätt. Tänk på att bara fila de i en riktning, annars är risken stor att de skivar sej!
♥  Tvätta händerna noggrant. Passa på att borsta bort eventuell smuts under naglarna. Nu när nagelbanden är mjuka ska du putta tillbaka nagelbanden som växer ut på nageln, FÖRSIKTIGT! Klipp aldrig! Huden kompenserar det bort klippta genom arr producera mer, grövre nagelband. Det kan också leda till inflamationer.
♥  Nu kan du polera PÅ naglen med en finpolerande fil. Detta för att jämna ut "ränder" och repor så att nageln blir skinande blank. En expert rekommenderar en fyrsidig fil med olika styrkor på polerarna. På H&M finns det polerare för ca. 30 kr.
♥  Nu kan du måla naglarna med den färgen du önskar.
♥  Överkurs: Har du fansiga nagelband kan du även kräma in de med nagelbandskräm. Finns en jätte bra från ACO som jag brukade använda.
♥  Klar!

PussPuss

Fuska med smink!

Självklart är du hur snygg som helst. Men ibland är det kul att experimentera!
Lär dej hur proffsen jobbar.

FYLLIGARE LÄPPAR:  Välj rätt färg!

Ljusa färger får dina läppar upplevas som större, medan mörka förminskar. Du ska alltså satsa på ljusrosa, nougat, aprikos, beige och liknande färger om du vill ha förstoringseffekt. Glans fungerar också om vill ge illusionen av fylliga läppar, applicera ditt favorit glans ovanpå läppstiftet eller direkt på läppen.

STÖRRE ÖGON:

Börja med: många är ju mörka under ögonen därför är det smart att applicera lite concealer där. Concealern ska vara något ljusare än din hudton för att verkligen täcka det mörka och framhäva ögonen ordentligt. Lägg concealern inifrån näsroten i ögonvrån och dutta sedan hela vägen under ögat.
1. Den smarta vita. För att få ögonen att se större ut och en öppnade blick ska du använda den vita kajalpennan. Bra till trötta dagar! Med pennan drar du en tunn linje innanför nedersta fransraden precis till ögongloben.
2. Med skugga. Kör en skön 80-tals klassiker. Lägg en ljus skugga över hela ögonlocket ända uppemot ögonbenet. Använd sedan en mörkade skugga på nedre ögonlocket och bygg på utåt mot den yttre franskanten, tona ut skuggan snett mot tinningen.
3. Med mascara och franstång. Genom att applicera mascara även på underfransarna får du en öppnade blick. Böj gärna upp fransarna med en ögonfransböjare också, men det gör du innan du lägger på mascaran. På det viset sliter du inte så mycket på fransarna och det finns ingen risk att de bryts.
4. Glöm inte brynen! Ett par ögonbryn med rätt form är toppen för ditt ansikte i allmänhet och för ögonen i synnerhet. Titta dej själv i ögonen: där du har yttre kanten av din iris, ungefär där ska ögonbrynsbågen vara högst(se bild). Genom att plocka undan lite hår kan du få en jätte fin form. Plocka alltid underifrån och framförallt, plocka inte för mycket! Forma gärna brynen med fingrarna samt lite vaselin eller hårgelé.



PussPuss

Finne?

Har du fått en finne?
Då kan du köra det gamla knepet med tandkräm under natten, tandkrämen torkar nämligen ut finnen!
Annars kan ni göra som Make-up-artister använder sej utav: ögondroppar

PussPuss


RSS 2.0